Tid for å gå i fjellet

Det er lett å tenke på ski og snowboard i norske fjell, men også sommeren og høsten er fantastiske årstider for turer i den norske fjellheimen. Selv om du klatrer over tregrensa betyr ikke det at du mister høstens fargespill. Tvert imot – viddene eksploderer i flammende farger og fra slutten av juli kan du plukke blåbær og molter i fortsatt behagelige temperaturer. Om du ikke har hytte selv eller vil tente, har Den Norske Turistforening hundrevis av hytter tilgjengelig til lave priser, ofte i forbindelse med flotte turstier og severdigheter.

Respekter fjellet og hverandre hele året

Mange ser fjellferie som et eventyrlig avbrekk fra hverdagen. Men husk på å respektere både naturen og hverandre. I fjellet snur været utrolig raskt, og du bør være godt forberedt og melde fra til noen hvor du går. Les fjellvettreglene og ta dem på alvor, både for din egen sikkerhet, og for å nyte turen mest mulig. De siste årene har det blitt en trend å haike for å komme seg ut i naturen, og politiet advarer mot uforsiktige haikere som stiller seg langs E6. Det er helt lovlig å haike, men langs motorveier er det ikke lov å oppbevare seg til fots. Til slutt – respekter selvfølgelig andre turgåere og flora og fauna ved å ta med deg søppel og forlate leirplassen akkurat som du fant den.

Utstyret kan utgjøre en stor forskjell

Vi nordmenn er eksperter i å kjøpe inn det nyeste av utstyr når vi skal ut i naturen. Naturligvis er vi trendbevisste, men det er også god grunn til å gjøre det: moderne klær, sko og utstyr lages i svært høy kvalitet og kan utgjøre forskjellen på en mislykket eller vellykket tur. Blant de viktigste reglene på fjellet er å holde seg tørr og varm. Pustende klær slipper mest mulig fuktighet ut, og ull innerst ved kroppen holder deg varm selv om du blir fuktig. reebok sko til hverdagsbruk kan være behagelige og lette på asfalt, men på fjellet trenger du solide såler og vannavstøtende stoff. Ikke glem ekstra skift for hele kroppen – også sokkene!