Fiks ditt eget hjem

Nordmenn er verdensmestere i oppussing og det kan man vel si er på grunn av vår kjøpekraft som er uten sammenligning med verden for øvrig. Mange av oss nordmenn er hobbysnekkere som elsker å drive på med noe som kan minne om oppussing. Det er samtaleemne på arbeidsplassen rundt lunsjbordet om man holder på med noe. Og vi har nok å fikse opp. Veldig mange huseiere leier også ut hybler som pusses opp jevnlig, enten det er for å få en bedre pris, eller rett og slett fordi leieboeren har ødelagt hybelen.

Skaper høyere terskel for utleiere

hærverk er ødeleggende for tilliten i leiemarkedet. Det er ingen tvil om at huseier tar stor risiko i å leie ut til fremmede mennesker og det inngås kontrakter som juridisk sett er vanntette, men det kan ta tid å bli kvitt en uvillig leieboer som ikke betaler eller ødelegger hybelen. Her finnes det nok mange mørke historier, fordi ikke alle huseiere tar affære. Da blir det heller slik at man i det stille fikser opp hybelen og leier den ut på nytt. Men da med høyere husleie og et større depositum. Dette er igjen ikke hyggelig nytt for de som er aktivt ute i leiemarkedet. Man kan på mange måter si at hvis alle leietakere hadde oppført seg godt og trygt, ville man kanskje ikke måtte betalt høye depositum.

Tar kostnadene selv

Til tross for denne risikoen med å leie ut, så må mange huseiere gjøre det for å finansiere sine boliger. Det er et nødvendig onde, slik at man i tillegg også gjerne tilbyr å leie ut møblerte hybler. Det er gjerne slik man kan forsvare to til tre måneders depositum, siden man som leietaker overtar bruksrett på andres ting, som for eksempel en kontinentalseng fra himmelen. Eller en vakker sofa. Dette håper nok de fleste utleierne at leietakerne skal sette såpass pris på denne kvaliteten at man automatisk er mer forsiktig med ting. Da unngår man hærverk og folk som ikke bryr seg om møblene i leiligheten. Det kan være et smart tips om du også vurderer å leie ut en hybel i huset ditt.