Få solgt kunsten din

Kunst og foto er en vanlig hobby, og mange driver med det på fritiden. Men det er også levebrødet til mange, og et populært drømmeyrke. Hvem kunne ikke tenkt seg å fått betalt for noe de allerede elsker å drive med? I denne artikkelen skal vi snakke litt om hvordan man kan gjøre denne drømmen om til virkelighet. Hvordan kan man gjøre kunst om til penger, og få folk interessert i det du har å si?

Først må man ha en klar stil og et uttrykk. Vet du hva budskapet bak kunsten din er? Er det lett å kjenne igjen, og skiller det seg ut fra andre på markedet? Er svaret nei så kan det bli vanskelig å bygge seg opp et klientell utover tilfeldige kunder. Målet er å skape et image folk kjenner igjen og relaterer til, da er de også mer villige til å betale for det.

For å klare dette er en god portefølje veldig viktig. I dagens digitale samfunn er heldigvis dette mye enklere. Man kan lage en nettside hvor man viser frem verkene sine og hva man er i stand til. Da kan folk både få en ide av hva du driver med, samtidig som de får en mulighet for kontakt og handel. Sosiale medier er også ekstremt hjelpsomt når det kommer til å bygge et godt repertoar. Har man en stor base med tilhengere på feks instagram så kan dette være nok for å dra inn kunder. Nøkkelen er å være aktiv jevnlig, og legge inn en innsats i din digitale tilstedeværelse. Vis folk hvem du er!

Har man fått et salg så er det viktig at kunsten kommer trygt og fint fram. Pakk det ordentlig å fint inn, det skader ikke på ryktet ditt. Setter man kunsten sin i fine bilderammer så øker man verdien samtidig som man gir verket mer verdighet.