Lag dine egne klær

Hvis du virkelig vil ha noe unikt og personlig, bør du vurdere å lage dine egne klær. Det er mange teknikker du kan bruke for å lage klær, men det enkleste er enten å strikke eller sy klær. Du finner en rekke mønster og oppskrifter i blader og på nettet, men du trenger ikke å følge disse mønstrene slavisk. Ved å gjøre dine egne endringer og tilpasninger, kan du få et plagg som er helt unikt.

Sy klærne dine selv

Dersom du har en symaskin, er det lett å enten sy egne klær, eller redesigne gamle. Redesign kan forlenge klærnes liv, for da kan du ta noe som er umoderne og gjøre det moderne igjen. Dermed kan klærne brukes lengre, i stedet for at du må kjøpe nye hele tiden. Du kan redesigne gjennom å kombinere flere ulike plagg, eller ved å sy på nye elementer på et gammelt et. Hvis du vil sy et nytt plagg, finnes det både mønstre og gode tips å finne på nettet. Har du ingen symaskin, kan et forbrukslån fra for eksempel https://www.centum.no gi deg penger til å kjøpe en. En symaskin er også en god investering, ettersom den gjør det mulig å reparere klær som går i stykker. Dette sparer du penger på.

Strikk klær selv

Strikking har blitt veldig populært, og dette gir deg muligheten til å lage klær til hele familien. Du kan strikke småting som luer, skjerf, sjal, sokker og votter, og slike detaljer frisker opp ethvert antrekk. Men du kan også strikke gensere, jakker, kjoler og til og med bukser. Følg en oppskrift, eller kombiner elementer fra flere oppskrifter for å lage et plagg som ingen andre har maken til. Velg farger du liker og som passer til de andre klærne i garderoben din. Kombiner gjerne ulike garnkvaliteter i samme plagg, og ikke vær redd for å eksperimentere. Gjennom å bruke et annet garn enn det som er oppgitt, kan du skape et helt annet helhetsinntrykk.

Andre teknikker

Hekling er ikke like populært som strikking, men hekling gir deg også mange muligheter. Du kan hekle store plagg, eller du kan lage småting som tilbehør eller smykker. Et annet tips er å hekle blondekanter eller blondekrager, som du kan sy fast på andre klær for å gi dem et løft. En helt vanlig t-skjorte blir spennende og annerledes med en heklet blondekrage.

Makramé er også fint til å lage smykker og belter, som kan pynte opp antrekkene dine. Hjemmelagede elementer er i vinden, og ofte er det ikke så mye som trengs for å skape et spennende helhetsinntrykk. Gamle klær kan også pyntes med tekstiltusjer eller med å sy på perler eller andre former for pynt.