Kjente designere – Karl Lagerfeld

 

Karl Otto Lagerfeld er en av verdens mest innflytelsesrike personer innen design for øyeblikket. Karl Lagerfeld er en 83 år gammel motedesigner født i Tyskland. Han er berømt for å designe blandt annet klær, smykker og parfyme for verdenskjente selskaper som Chloé, Fendi og Chanel, i tillegg til å ha sitt eget designermerke.

Tidlig karrière

Han begynte sin karriere som freelancer og tok oppdrag for forskjellige selskaper. Etterhvert åpnet han sin egen lille butikk med penger fra sin velstående familie. Etter dette gikk karrièren bare bedre og bedre, Karl Lagerfeld gjorde store ting innenfor mote og ble fort oppdaget av store selskaper som han jobber for den dag i dag. På 80-tallet skjøt virkelig karrieren fart da han fikk lagt til Chanels ready-to-wear-plagg på it-listen til Fashionistas. Dette ga han også et større marked i yngre kundegrupper.

Senere liv

I 1984 startet han sin egen designerbusiness der han designet og solgte sine egne kolleksjoner. I dag er han en av verdens mest anerkjente designere. Han designer i dag for tre store motehus: Chanel, Fendi og sitt eget merke. I dag er formuen hans estimert til å være 125 millioner dollar, som i dag er over 1 milliard norske kroner.