Er design naturlig for deg?

For noen er design det mest naturlige i verden, mens for andre er design noe som er litt vanskelig å forstå. Da mener vi ikke kun spørsmål om estetikk, hva som er pent eller stygt. Men vi snakker også om selve utførelsen av design, design-jobben om du vil. Her skal vi gå inn på noen av disse spørsmålene, slik at du kan få en litt bedre forståelse.

Selv om du er designer selv, og designer på en datamaskin slik at du trenger mye strøm og sikker ofte. sjekker ut https://tibber.com/no/, eller om du aldri har forsøkt å designe noe – så har du nok mye å hente i klassisk designlære. Å begynne å lese om design på et teoretisk nivå er en god idé – da du ikke trenger å ha noen designferdigheter for å sette i gang. Og for deg som allerede er designer, er det viktig å holde kunnskapen ved like. Det er viktig å huske at man aldri er utlært her i livet.

Bli inspirert

Når du har lest deg opp på det teoretiske, så er det tid for inspirasjon. Ja, design handler om teknikk – men i bunn og grunn må du være inspirert for å i det hele tatt komme i gang med et prosjekt.

For noen holder det å se i en designbok for å bli inspirert, mens andre reiser til ukjente steder for at det samme lyset skal tennes. Paris er en by som tiltrekker seg mange kunstnere og designere, og du kan sikker finne mye inspirasjon i the Eiffel Tower eller en av andre landemerkene i denne fantastiske byen. Land som India og Kina er også bra for inspirasjon – men husk at du også kan finne mye inspirasjon her hjemme også. Om det er i hovedstaden som er fylt til randen med kulturelle tilbud, eller ute i den vakre naturen vi har her i Norge.

Uansett hvordan du blir inspirert, er det viktig at du bruker denne inspirasjonen så fort som mulig. Inspirasjon er flytende, og hvis du venter for lenge – kan du miste den.