Hva er egentlig design?

Når man går rundt og shopper, så ser man ofte at det finnes såkalte “desingerbutikker”, men hva er egentlig design? Dette er noe vi skal gå nærmere inn på i denne artikkelen.

Alt er designet

Noe man må tenke på uansett, er at alt er designet. Det at noen sier at de kjøpte et “designprodukt” betyr egentlig ingenting annet enn at de vil at du skal vite at de betale mye mer for å få en merkevare eller et produkt designet av en bestemt designer. Så enkelt er det egentlig, men i vår moderne tid så har ordet “designer” blitt allemannseie for noe som er dyrt, noe vi synes er ganske rart.

Hvor er du nå?

Hvor er du når du leser denne artikkelen? Se deg rundt. Alt du ser har blitt designet av noen. Selv om du ikke har betalt i dyre dommer for det, så er det faktisk noen som har designet produktene, møblene eller hva enn du ser på nå. Vi kaller ikke busser for designerbusser, bare fordi de er designet av noen, men det er de jo faktisk.

Vi håper at du får litt perspektiv på hva som faktisk er design. Det trenger ikke bare å være noe man betaler i dyre dommer for.

Så hva er design?

Det finnes en rekke forskjellige definisjoner på hva design er. Det kan absolutt lønne seg å lese seg opp på disse, slik at du forstår hva folk mener når de snakker om design, selvom mest sannsynlig det bare er dyre produkter.

Alt i alt, så er vi ikke negative til designprodukter, vi synes bare at det burde finnes et annet navn på dem. Kanskje man bare skal kalle dem opp etter den som designet dem? Det er en idé vi kan like utrolig godt!